Nyhet: Trykkbølgebehandling

Nå tilbyr vi trykkbølgebehandling på avdeling Skedsmokorset

Trykkbølgebehandling er en behandlingsform som har vist seg å være effektivt på en rekke kroniske tilstander, herunder tendinopatoer som er kjent som seneplager eller senebetennelse på folkemunne.

Behandlingen gjøres med et apparat med et stempel som sender trykkbølger til vevet man ønsker å behandle. Bølgene forårsaker mikroskopiske skader i vevet for å stimulere tilhelingsprosessen. Et normalt behandlingsforløp er 3-6 behandlinger, med ca 1 uke mellom hver behandling.  En typisk trykkbølgbehandling tar 5-10 minutter.

Behandlingen brukes ofte på smertetilstander i følgende områder:

  • Skulder – kalkskulder, tendinopati (tidl kalt senebetennelse), kalkskulder
  • Albue – Tennisalbue/Golfalbue
  • Håndledd
  • Hofte – Throchantertendinopati
  • Kne – Jumpers/Runners knee
  • Legg – benhinnebetennelse
  • Fot – plantafascitt, achilles
  • Hæl

Hos oss vil du som regel få behandlingen alene eller i kombinasjon med annen behandling og trening. For å kunne vite om det er indikasjon eller kontraindikasjoner for behandlingen må vi gjøre en undersøkelse for å stille diagnose. Du skal da velge førstegangs naprapatbehandling i onlinebookingen om du ikke har vært hos oss tidligere eller allerede går til oss.