Råd, informasjon om plagene og treningsøvelser er en viktig del av behandlingen. En behandling tar typisk 30-45 minutter, og da er det 167,5 timer igjen i uken. Det er mange årsaker til at en plage oppstår, og den best dokumenterte behandlingen er bevegelse og trening. Dette faller inn under det man kaller aktiv behandling – hjelp til selvhjelp, mens under følger noen av de passive behandlingsmetodene vi bruker.

Leddbehandling

Når vi ønsker å påvirke ledd, bindevev og nervesystem.

Manipulasjon

er en teknikk der man med ulike behandlingsgrep ønsker å jobbe med ulike ledd for å smertelindre og normalisere funksjon. Her forsøker terapeuten å bruke veldig spesifikke grep, som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig. Ved behandlingen hører man ofte et lite «popp».

Mobilisering

er en form for spesifikk og leddnær tøyning som brukes for å normalisere bevegeligheten i ledd.

Mykdelsbehandling

Når vi ønsker å påvirke muskler, nerver, bindevev og blodsirkulasjon.

Massasje

av muskler og bindevev for å myke opp vevet, minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen.

Nålebehandling

er også kjent som dry needling, som er en type muskelbehandling med nåler. Dette er ikke det samme som akupunktur, da vi ønsker å stimulere muskelfibrene.

Muskeltøying

er en teknikk der vi setter musklene i strekk for å senke muskelspenning og øke fleksibiliteten. Trenden går mer og mer bort i fra statisk tøying og anbefalingen er nå å jobbe med dynamisk tøying – dvs tøying med/i bevegelser.

Pressur

også kjent som triggerpunktsbehandling. For å minske en viss type smerteutstråling. Ømme punkter behandles med flere ulike metoder for å dempe smerte.

Nervemobilisering

for å jobbe med glidning av nerver i forhold til omkringliggende vev. De manuelle teknikkene utføres med minimal kraft og er skånsomme.

Rehabilitering og trening

bør alltid være en del av behandlingsopplegget slik at du kan forebygge og rehabilitere på egenhånd. Trening er også blant de behandlingsformene med best dokumentert effekt.

Råd og informasjon

for å redusere frykt og usikkerhet. De fleste tilstander er helt ufarlige og kan effektivt bedres ved hjelp av gode råd og informasjon.

Behandlingsteknikkene

kombineres for å gi deg best mulig behandling.

Første behandling innledes med en samtale der sykehistorien din oppsummeres. Deretter gjennomfører vi en grundig undersøkelse for å kunne stille en diagnose.

Behandlingene skreddersys deg og dine behov. Målet er å finne årsaken til plagen, for deretter å redusere smerte og gjenopprette funksjon. Dette kombineres med med rådgivning og treningsøvelser, slik at du kan drive rehabilitering og forebygging på egenhånd.